SZC logo

Soproni Szakképzési Centrum

OM kód: 203051 | 9300 Csorna, Soproni út 97.

Intézmény logo

Soproni SZC Hunyadi János Technikum

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Bemutatkozás

Kedves Látogató!

Üdvözöljük a Soproni SZC Hunyadi János Technikum alkalmazottai és diákjai nevében a megújult honlapunkon.

Intézményünk a Rábaköz egyik legkiemelkedőbb középiskolája. 1947 szeptemberében kezdte meg működését, mint Csornai Premontrei Rendi Katolikus Gimnázium, majd 1948-tól állami tulajdonba került. Közel 75 éves története alatt többször változott a fenntartó, képzési kínálatában is folyamatosan alkalmazkodott a helyi igényekhez. Diákjaink erősen kötődnek az iskolához. Az újonnan érkező kilencedikesek beilleszkedését a csak nekik szóló programok - Gólyatábor, Gólyabál - segítik.

Hunyadisnak lenni jó - ezt nem csak jelenlegi tanulóink állítják, hanem az „Öreg-diákok” is, akik rendszeresen visszatérnek hozzánk. Aktív diákönkormányzatunk sok programot szervez. Az intézmény képzési kínálata az elmúlt években letisztult. Mára technikumi és szakgimnáziumi tagozatokkal rendelkezünk: a helyi és a régiós igényeket figyelembe véve az érettségire és a továbbtanulásra való felkészítés mellett elsősorban szakmai végzettség megszerzésére ösztönözzük diákjainkat. Fontos feladatunknak tekintjük a felnőttképzésbe való bekapcsolódást. Ehhez adott a megfelelő szakmai tudással és pedagógiai módszerrel rendelkező oktatói testület.

Intézményünk mindig jelentős szerepet töltött be a város életében. Egykori diákjai közül sokan váltak az ország elismert személyiségeivé a tudományos, gazdasági, kulturális élet különböző területein. A hajdani diákok és tanárok között olyan személyiségeket találhatunk, akiknek szellemisége, műveltsége, mindennapi oktató-nevelő munkája formálta, alakította a szűkebb és tágabb Rábaköz térségének, sőt az ország gazdasági, kulturális, tudományos és szellemi életét. Minden kedves látogatónak jó böngészést, tájékozódást kívánunk.

 

 

Bemutatkozás

Partnereink

SZC logo

Soproni Szakképzési Centrum


Soproni SZC Hunyadi János Technikum

9300 Csorna, Soproni út 97.

Telefon: 0696/261-313

E-mail: info@hunyadicsorna.hu

OM azonosító: 203051


2024Soproni SZC Hunyadi János Technikum