SZC logo

Soproni Szakképzési Centrum

OM kód: 203051 | 9300 Csorna, Soproni út 97.

Intézmény logo

Soproni SZC Hunyadi János Technikum

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Duális partnerek

Kik a duális partnerek?

Duális partnereink közé olyan üzemek és vállalkozások tartoznak, amelyeknél a szakmai oktatásban részt vevő diákok az általuk választott iparhoz/piachoz kötődő új technológiákat, trendeket és sztenderdeket ismerhetnek meg, szem előtt tartva a XXI. századi gazdasági változásokat. A duális képzőhelyek nyilvántartását a Gazdasági Kamara vezeti. A duális partnernél lehetőség nyílik az iskolákban megszerzett ágazati alaptudással duális szakirányú oktatásban részt venni, ahol a diákok a programtantervben meghatározott szakmai ismereteket sajátítják el. A képzés konkrét termelési és szolgáltatási helyszíneken zajlik, amely által korszerű gyakorlati tudás szerezhető meg.

Miért jó lehetőség neked, hogy jelentkezhetsz egy partnerhez?

A duális szakképzésnek sok előnye van a tanulók számára, hiszen valós gazdasági környezetben tanulhatnak és modern, ismereteket szerezhetnek. A duális képzésben részt vevő vállalat szívesen foglalkoztat olyan munkavállalót, aki a gyakorlati helyszínen sajátítja el a szakmához szükséges tudást. A tanuló a képzés alatt vállalati projektekben vesz részt, megismeri a vállalat által alkalmazott technológiákat, és gyakorlati tudását az elméleti oktatásban is kamatoztathatja. Az adott szakterületen a legjobb szakemberektől, vállalati környezetben sajátíthatja el jövőbeni szakmája alapjait. Mindemellett a duális szakmai oktatásban részt vevőket legalább 100 ezer, legfeljebb 170 ezer forint összegű munkabér illeti meg, ami önálló jövedelmet jelent a diákok számára már a tanulmányok alatt.

Miért jó ez a cégeknek?

A cégek számára a duális képzés hosszú távú befektetés, mert így állandó kapcsolatban lehetnek jól képzett pályakezdő szakemberekkel, akikkel már tanulmányaik során partneri együttműködés alakul ki. A diákokat még jobb teljesítményre ösztönözheti a tanulásban az, hogy tanulmányaik végén, ha jól teljesítenek, egy biztos munkahely várja őket.

Miben tér el ez a képzés a hagyományostól?

A hagyományos képzésben részt vevő diákok – számos szakma esetében – tanulmányaik végeztével kerülnek kapcsolatba az általuk választott cégekkel. A duális képzésben viszont már a tanulói évek alatt lehetőségük nyílik gyakorlati és szakmai tapasztalatot gyűjteni, akár annál a vállalatnál, ahol később el szeretnének helyezkedni.

Intézményünk két tevékenységéből kiindulva  kiterjedt partneri hálózattal rendelkezik. Az egyik terület a kettő közül az iskolai közösségi szolgálat bevezetéséhez kapcsolható. Több mint 100 intézménnyel van már élő együttműködési megállapodásunk, melynek keretein belül teljesíthetik tanulóink a közösségi szolgálatot. 

A másik terület melyben szintén kiterjedt partneri kört sikerült már kiépítenünk, az az összefüggő szakmai gyakorlatokhoz köthető. Tanulóink évek óta járnak ezen helyekre a nyári időszakban gyakorlatot teljesíteni. Az évek során kialakult egy bizalmi viszony, melynek köszönhetően szeretettel várják és tanítják diákjainkat. S nem egy példa mutatja, hogy több diákunk (akikkel nagyon meg voltak elégedve) dolgozik ma  is a korábbi gyakorlati helyén.  A duális képzés bevezetése, duális partnerek  partnereink számának növelése  az elkövetkező évek feladata lesz technikumunk életében. 

Partnerek teljes listája a 2021/2022 tanévtől

Partner teljes neve
Címe
Kapcsolattartó
Weboldal
Hányan tanulnak itt?
Partner logó

Csorna Rendőrkapitányság

9300 Csorna, Eötvös u. 3.

Horváthné Németh Mária

kiemelt főelőadó, elektronikus ügyintézés és iratkezelés felügyeletét ellátó vezető

police.hu/ugyintezes/szerv/orszagos-rendor-fokapitanysag/gyor-moson-sopron-megyei-rendor-fokapitanysag/csorna

0 tanuló

Partner logó

Csornai Napközi Otthonos Óvoda

9300 Csorna, Szent István tér 12-13. B épület

Póczik Tamásné

Óvodavezető

facebook.com/Csornai-Napk%C3%B6zi-Otthonos-%C3%93voda-309150399844498/

0 tanuló


Partnereink

SZC logo

Soproni Szakképzési Centrum


Soproni SZC Hunyadi János Technikum

9300 Csorna, Soproni út 97.

Telefon: 0696/261-313

E-mail: info@hunyadicsorna.hu

OM azonosító: 203051


2024Soproni SZC Hunyadi János Technikum